1. februarja 2018 na sedežu Univerze za ekonomijo in inovacije v Auli A je potekala konferenca: "Nasveti pri načrtovanju kariere. Večdimenzionalno merjenje poklicnih predispozicij z uporabo orodja CaT", katerega glavni namen je bil predstaviti rezultate projekta "Career Tree CaT, ki ga naša institucija izvaja od leta 2014.

Konferenco so otvorili prof. Dr. Michał Jarmuł, profesor WSEI, profesor WSEI, profesor za didaktiko, kakovost izobraževanja in študentske zadeve, nato pa je govoril: doktorski študij Zbigniew B. Gaś, izredni profesor WSEI, ki je bil moderator.

Prvi del konference je bil namenjen predstavitvi koncepta sodobnega orodja, ustvarjenega na spletu. Cilj, ki je vodil koncept uporabe orodja, je bil izboljšati kakovost dela poklicnih svetovalcev: psihologov in pedagogov ter učiteljev, ki podpirajo mlade pri načrtovanju kariere.

Avtorji koncepta in orodje sami so podali svoje govore, strokovnjaki WSEI dr. Robert Porzak, dr. Monika Baryła-Matejczuk, Jacek Łukasiewicz in dr. Grzegorz Kata. Kasneje so vabljene goste predstavili svoja govora PhD Katarzyna Hartfil, psihologinja in poklicni svetovalec na višji in visoki šoli Jan III Sobieski v Lublinu in gospe Edyta Migałka, predstavnika Fundacije VCC.

Drugi del konference je bila delavnica, ki je udeležencem omogočila spoznavanje praktične strani orodja.

Med konferenco smo počastili predstavnike institucij, kot so:

-Center za razvoj izobraževanja (ORE) - Małgorzata Rosak, ki ga je pooblastila ministrica za nacionalno šolstvo Anna Zalewska - Agnieszka Włodarczyk, predstavnica Fundacije za razvoj izobraževalnega sistema (FRSE), naš skrbnik in dober duh projekta - Mestni svet Lublin, Pedagoška fakulteta v imenu direktorja Ewa Dumkiewicz-Sprawka, Wojciech Polak - Valdani Vicari & Associati (VVA) (Evropska komisija) Iva Plašilová - Urad za vojvodstvo v Lublinu v imenu direktorja Małgorzata Sokół, gospa Maryla Wójtowicz - Center za kontinuirano izobraževanje v Lublinu (CKU), namestnica direktorice Anna Ruman Kołodyńska predstavniki delovne pisarne Poviat, agencij za zaposlovanje, prostovoljne delovne enote (OHP), šol za poklicno izobraževanje ter zaposlenih v kariernih storitvah in psiholoških in pedagoških centrih. Na konferenci so se udeležili tudi gostje iz tujine iz institucij trga dela: Uradna španska gospodarska zbornica v Belgiji in Luksemburgu Belgija NISO V EVROPI (Španija) ECTE - Evropski center za usposabljanje za zaposlovanje (Grčija) Eduforma s.r.l. (Italija) Inštitut za razvoj zaposlovanja Advancement Services Ltd. (Irska) Galerija Hvala za vaše zanimanje, čas, porabljen skupaj, izmenjava idej in vas vabimo, da sledite spletni strani projekta.

0
0
0
s2sdefault