ZAČETNO SREČANJE 29.-30. Oktobra 2014, Lublin, Poljska

Začetno srečanje se je pričelo z managerskim delom projekta. Po nekaj uvodnih besedah je vsak partner na kratko predstavil svojo institucijo. Naslednji del srečanja je bil namenjen finančnim in administrativnim pravilom izvajanja projekta. Med predstavitvijo so bile določene različne kategorije stroškov in pravila njihove določitve.

Drugi dan srečanja je bil posvečen zaslugam projekta. Razpravljali smo o strukturi orodja in njegovih elementih - modulih in slojih ter o tem, kako bi bilo treba orodje prilagoditi značilnostim vsake države in poklica.

Partnerji so se udeležili razprave o značilnostih vseh slojev orodja. Razpravljali smo o prvi nalogi: preverjanje potrebnih kvalifikacij za poklice. To je bistven del projekta, zato smo razdelili vse poklice med vse partnerje. Dogovorili smo se, da bomo zbrali podatke o kompetencah, ki so za posamezen poklic, potrebne v vsaki državi. Nato bomo poiskali skupne kompetence in opredelili, katere specifike je potrebno prilagoditi za vsako državo (s prilagoditvijo vprašanj).

Ker so bila opredeljena glavna področja sodelovanja in dodeljena ključna odgovornost za naslednje mesece, so se partnerji odločili za prekinitev razprave.

Partnerji so prav tako vzpostavili ustrezne datume za naslednja srečanja projekta, ki so:
• Drugo projektno srečanje - 13. in 14. april 2015 v Španiji
• Tretje projektno srečanje - 16. in 17. november 2015 v Sloveniji
• Četrto projektno srečanje - 4. in 5. april 2016, UK
• Peto projektno srečanje - 21. in 22. november 2016, Turčija
• Šesto projektno srečanje - 5. in 6. junij 2017, Poljska

Se vidimo v Barceloni!

0
0
0
s2sdefault