Karierno drevo na osmi državni znanstveni konferenci iz serije: ŠOLA SODOBNIH IZZIVOV

Izbira teme ni naključna - orodje, ustvarjeno v okviru projekta CaT, ne bo delovalo v vakuumu. Vse kaže, da se bo v »šoli prihodnosti« pojavljala vedno večja potreba po podpori mladim pri prvih življenjskih odločitvah.

Drug vidik projekta CaT je raziskovalni. Udeležba na projektu daje strokovnjakom WSEI priložnost, da na podlagi podatkov, zbranih v večih partnerskih državah, izvedejo zanimive psihološke raziskave.

Ali se interesi, strasti in vrednote mladih iz Turčije, Poljske, Slovenije, Španije in Velike Britanije med seboj razlikujejo in ali so znanstveno merljivi?

Strokovnjaki WSEI so njihove dosežke delili na VIII Nacionalni znanstveni konferenci serije "PROBLEMI SODOBNE PROFILAKTNOSTI", ki je potekala na WSEI 16. in 17. maja 2017 (http://www.wsei.lublin.pl/nauka-i-badania/ konferencje- znanstveni-novice-viii-ogolopolska-znanstvena-konferenca-iz-cikel-problemi-sodobna-profilaksa-na-temi-šola-izziv-modernosti).

Predstavitve:

Korelacija: študent in podjetništvo - poljska različica testne baterije Karierno drevo (CaT) – Dr.R. Prozak (Šola za ekonomijo in inovacije v Lublinu);

Vrednote, ki jih cenijo mladi. Analiza rezultatov raziskav na Poljskem, v Sloveniji, Angliji, Španiji in Turčiji z uporabo testnega drevesa Drevo oskrbe - Dr. J. Łukasiewicz (Visoka šola za ekonomijo in inovacije v Lublinu);

Temperamentna občutljivost in profesionalni interesi dijakov - mednarodna raziskava - M. Baryła-Matejczuk (Visoka šola za ekonomijo in inovacije v Lublinu);

Uresničevanje poklicnih interesov učencev kot dejavnik varstva tezavra - Dr. Grzegorz Kata (Visoka šola za ekonomijo in inovacije v Lublinu).

0
0
0
s2sdefault