Slogan “V srcu Istanbula” dobro opisuje Univerzo Bahceseghir (BAU)… Nahaja se namreč na obrobju Bosporusa v enem najbolj obiskanih predelov Istanbula, Besiktas. Že zjutraj je univerza obkrožena s hitrim dogajanjem, ki se nadaljuje skozi celoten dan. Različni dogodki se vrstijo v skoraj vsakem delu univerze.

Univerza izstopa po visokem številu tujih študentov, ki izhajajo iz različnih držav, vse od ZDA, Kitajske, Francije pa do Južne Koreje. Univerzo BAU obiskuje več kot 1000 tujih študentov. Na vprašanje, zakaj so izbrali ravno BAU, podajo isti odgovor: “Zaradi centralne lokacije in mednarodnega vpliva”.Centralna lokacija univerze je očitna. Mednarodni vpliv pa je opazen že na njihovi spletni strani in v kampusu.

“Svet je moj kampus” – BAU omogoča študentom priložnost, da izkusijo izobraževanje iz različnih perspektiv, saj ima kampuse in akademske centre v Berlinu, Torontu, Washingtonu, Hong Kong-u, Rimu, Silicijski dolini in v Bostonu. „BAU v tujini” omogoča študentom, da svojo izobrazbo pridobijo v tujih kampusih in jim pri tem nudi vso podporo.

MISIJA

Kot visokošolska ustanova, posvečena poučevanju, raziskovanju in družbeno koristnemu delu, si je Univerza BAU zadala misijo izobraziti vodilne kadre, ki so radovedni, zmožni kritičnega razmišljanja, so občutljivi na lokalne in globalne tematike, dosegajo mednarodne standarde dela, prispevajo k znanstvenemu, kulturnemu in tehnološkemu naboru znanja ter podpirajo univerzalne ideje ter vrednote.

VIZIJA

Univerza BAU želi postati vodilna regijska in državna ustanova za širitev znanja. Izobraževati žeti študente, ki spodbujajo spoštovanje človekovih pravic, cenijo razlike med ljudmi in konstruktivno izražanje idej.

0
0
0
s2sdefault